Na een paar maanden voorpret ging ik eind juni 2019 naar het tweede grootste attractiepark van Europa. Dit park kan je niet in één of twee dagen bekijken dus wij verbleven drie dagen in een hotel van Europa-Park.

Op zondag vertrokken we in de ochtend naar Duitsland met de auto. Die nacht hebben we in de plaats Baden-Baden overnacht, op ongeveer een uurtje rijden vanaf het attractiepark. De drie daaropvolgende dagen hadden we overnacht in hotel El Andaluz dat onderdeel is van het Europa-Park Hotel Resort.

Europa-Park ligt in het plaatsje Rust vlakbij de grens tussen Duitsland en Frankrijk. Met 5,6 miljoen bezoekers per jaar is het de op een na best bezochte attractiepark van Europa. Europa-Park wordt gerund door de familie Mack. Diezelfde familie is ook eigenaar van Mack Rides waar Europa-Park oorspronkelijk een showcase voor was. In het park zijn 18 themagebieden die bijna allemaal in het thema staan van Europese landen, er zijn ook 6 hotels en het komende najaar openen ze het grootste waterpark van Europa: Rulantica.

Op maandag 24 juni 2019 kwamen we aan bij het resort. We hadden ons eerst gemeld bij de receptie en onze Efteling voucher ingeruild voor een gratis entreeticket tot het park. Daarna zijn we door de ingang voor hotelgasten het park binnen gegaan. Tijdens ons bezoek trok er een hittegolf over Duitsland en Nederland heen dus het was bloedheet in het park. Daarom besloten we om als eerste naar Atlantica Supersplash te gaan. Deze waterachtbaan staat in het themagedeelte Portugal en is geopend in 2005. De wachtrij was maar een kwartier en dat kwam omdat er heel snel en efficiënt gewerkt werd. We hadden heerlijke verkoeling in deze waterattractie waarin we nog goed nat werden op de tweede rij.

Naast Atlantica Supersplash ligt de houten achtbaan Wodan – Timbercoaster. Deze achtbaan is gebouwd door GCI in 2012. Achtbanen die we van deze bouwer kennen zijn onder andere Joris en de Draak in de Efteling en Troy in Toverland. Wodan is nog veel beter dan de bovenstaande achtbanen. Dat zegt wel wat aangezien Troy en Joris en de Draak beide al erg goede achtbanen zijn. Daarnaast heeft Wodan een prachtig gethematiseerde wachtrij met een groot achtergrondverhaal. De operations waren hier ook erg snel.

Door de warmte bleven de grote bezoekersaantallen een beetje uit. Hierdoor waren er geen lange wachtrijen en konden we snel een paar achtbanen na elkaar doen. Nadat we eerst een frietje in het Nederlandse themagebied hadden gegeten gingen we door naar het themagebied Rusland. In Rusland staat de foute achtbaan Euro-Mir. Deze achtbaan is gethematiseerd naar de Russische ruimtevaart met een erg fout en aanstekelijke soundtrack die goed in je hoofd blijft hangen. Deze achtbaan is gebouwd door Mack Rides in 1997. De draaiende achtbaan gaat langs glazen flatgebouwen. Uiteindelijk worden de karretjes vastgezet en ga je de daadwerkelijke achtbaan af. Mijn eerste ritje was achteruit en dat maakte deze achtbaan nog best wel heftig. Het is niet de meest soepele achtbaan maar dat is geen probleem omdat het dan meer gooi en smijtwerk is. Erg leuke achtbaan en op de laatste dag hebben we nog meerdere re-rides op deze baan gedaan.

Binnen twee uurtjes hadden we al drie achtbanen gedaan en besloten we het rustiger aan te doen. Vlakbij Euro-Mir ligt het Griekse themagebied waar de interactieve darkride Abenteuer Atlantis ligt. In de scenes waren drie verschillende targets waarop je kan schieten. Er zijn groene, blauw en rode targets. Bij de rode targets wist je als enige niet of je er punten bij kreeg of er punten af gingen. Dit gaf een erg leuk effect en ik vond dat de darkride leuk gemaakt was.

Je loopt snel over van themagebied naar themagebied. We wilden de rest van Griekenland bewaren voor later aangezien hier de langste wachtrijen stonden. Daarom gingen we naar het naastgelegen themagebied Zwitserland. In dit themagebied ligt de Matterhorn Blitz waar maar liefst een wachtrij van 1 minuut stond. Het viel me toen op dat Europa-Park hun meeste wachtrijen uitbundig decoreren. We liepen van de ene scène naar de andere in de wachtrij. Leuk gemaakt voor als je lang moet wachten. Gelukkig konden wij zo instappen. De baan is leuk en soepeler dan ik dacht. Er zitten een paar goede headchoppers in.

Een heel klein themagebied met geen achtbanen is Italië. Hier staan twee darkrides die beide gebouwd zijn door Mack Rides in 1982. Bij deze attracties konden we even lekker ontsnappen aan de hitte van de dag. We gingen als eerste in Geisterschloss, het spookhuis van Europa-Park. Zelf wist ik niet dat hier een voorshow in zat. Dat was een aangename verrassing. Daarnaast waren er ook een paar goede schrikmomenten in de darkride die ik ook niet had verwacht. Leuke verrassingen als je ze niet weet.

Naast Geisterschloss is in Italië ook de darkride Piccolo Mondo. We wisten niet wat het verhaal van de attractie was en we vonden het ook maar een bijzondere attractie. De darkride is her gethematiseerd in 2011 naar typisch Italiaanse scenes. Omdat het zo warm was (eigenlijk te warm om een attractiepark te bezoeken) besloten we om rond 15:00 al het park uit te gaan. We zijn naar onze hotelkamer in hotel El Andaluz gegaan en hebben daar de rest van de dag heerlijk gezwommen in het zwembad. Daarnaast hadden we gereserveerd in het restaurant van het hotel. Don Quichotte is het restaurant van het hotel maar is ook toegankelijk vanuit het attractiepark voor gasten. Het is een vrij prijzig restaurant waar je goed bediend wordt en het eten van goede kwaliteit is.

Na het eten zijn we het hotel resort van Europa-Park ingelopen. In totaal telt Europa-Park 6 hotels. Hiervan liggen 5 hotels op loopafstand van elkaar en het andere hotel ligt bij het waterpark Rulantica dat later dit jaar opent. Wij logeerden in hotel El Andaluz en zijn vanaf daar langs albijna alle hotels gelopen. Bij hotel Bell Rock hebben we de fonteinenshow Rhode Island Waterfire gekeken. Deze viel helaas erg tegen, we hadden er meer van verwacht. Daarna zijn we naar Colloseo gegaan en hebben we daar op de tribune genoten van het weer. Hierna gingen we naar hotel Castillo Alcazar. Hier ligt op de negende verdieping cocktailbar Buena Vista Club. Hier heb ik de Europa-Park Spezial cocktail genomen die erg lekker was. Rond 23:00 kwam er iemand livemuziek spelen en kwam er een hele leuke sfeer te hangen in de bar. Vanuit de ramen had je vanaf de negende verdieping prachtig uitzicht op Europa-Park tot in de late avonduurtjes.

Wat Europa-Park heel goed doet is je de mogelijkheid bieden om je dag te verlengen. Het blijft niet als enige bij het attractiepark maar daarna ga je nog zwemmen, een show kijken bij een hotel en een cocktail nemen bij een cocktailbar. Uiteindelijk zijn we om 00:30 weer teruggegaan naar ons eigen hotel en hebben we heerlijk geslapen.

De wekker ging alweer om 06:30 de volgende dag. Nadat we waren opgestaan en hadden ontbeten in Don Quichotte konden we een half uur eerder het park in. We gebruikten deze tijd om zonder te wachten in een van de beste achtbanen van het attractiepark te gaan. Blue Fire MegaCoaster Powered by Gazprom is de gelanceerde achtbaan van het park en de enige attractie in Europa-Park waar je over de kop in gaat. De achtbaan is gebouwd door Mack Rides in 2007. Sindsdien zijn er verschillende kopieën gebouwd op de wereld. Toen we in het station stonden kreeg de achtbaan helaas een storing die snel en vlot werd opgelost. Op sommige stoeltjes zitten ook hartslagmeters. Tijdens de rit moet je dan de beugel vasthouden en meten ze je hartslag tijdens de rit. Dit was een erg leuke toevoeging! Uit tips van andere mensen had ik begrepen dat je bij de laatste inversie je handen even los moet doen want daar word je echt het karretje uit gesmeten, bizar!

Toen we Blue Fire waren uitgelopen zat ons half uurtje eerder toegang erop en opende het gehele park. We besloten om naar de hoofdingang van het park te gaan om Voletarium te doen. Voletarium is een flying theater die geopend is in 2017. In een flying theater neem je plaats in een bank die synchroon meebeweegt met een film die op een enorm scherm wordt vertoond. Bij Voletarium hoort een heel achtergrondverhaal die goed word uitgebeeld in de rijkelijk gedecoreerde wachtrij. Tijdens de film vlieg je over allerlei plekken in Europa. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je vliegt. Voletarium was mijn eerste flying theater en ik vond hem erg leuk. Het enige wat jammer is, is dat je tijdens de film het systeemplafond ziet. Gelukkig zaten wij tijdens de drie ritjes die we hebben gemaakt telkens op de onderste rij banken waardoor we er het minste last van hadden. Voletarium moet je wel echt als een totaalplaatje zien. Het zit allemaal erg goed en doordacht in elkaar.

Als je denkt dat de Efteling het enige park is dat een achtbaan sloopt om precies dezelfde ervoor terug te zetten (de Python) dan heb je het mis. Vorig jaar had Europa-Park hun overdekte achtbaan Eurosat gelegen in het themagebied Frankrijk gesloopt en opnieuw opgebouwd als de Eurosat CanCan Coaster. Alle achtbaantrackdelen werden vervangen en de attractie werd her gethematiseerd naar de Moulin Rouge en de CanCan. Aangezien het de nieuwste attractie van het park was stond hier ook de langste wachtrij van 40 minuten. De wachtrij was mooi gethematiseerd maar niet voorzien van airco. Hierdoor was het hier amper uit te houden. Tijdens het eerste ritje zat ik op de eerste rij en ik vond het een aardige achtbaan. Hij is een beetje tam en daardoor niet erg heftig. In het openingsjaar was er kritiek op de decoratie die je ziet tijdens de rit. Ik heb me hier niet aan gestoord en vond het wel leuk.

Bij de heropbouw van de Eurosat hebben ze ook iets compleet nieuws toegevoegd. Je kan de achtbaan beleven als de Eurosat CanCan Coaster of als Eurosat Coastiality. Voor deze ervaring hebben ze een tweede instapstation net buiten de koepel gemaakt. Je moet voor Eurosat Coastiality wel €6,00 extra bijbetalen. Het principe is dat je van tevoren een VR-bril krijgt en dan op een bepaalde kleur stip op de grond moet staan. Daar doe je dan je VR-bril op en door die bril ga je naar een voorshow kijken. Tijdens de show zie je ook de rest van de gasten die een bril op hebben en de medewerkers. Hierna moet je met de VR-bril op naar de achtbaantrein toe gaan. Je stapt in en gaat dan de achtbaan beleven in een Virtual Reality wereld gethematiseerd naar de bioscoopfilm Valerian. Tot op heden wordt de techniek op deze manier als enige gebruikt in Europa-Park. Het is heel cool en gaaf om eens gedaan te hebben. Daarnaast ook best eng om met de VR-bril op in de achtbaantrein te stappen. Je ziet de trein wel in de VR-wereld maar het voelt heel apart. Verder was dit mijn eerste VR-achtbaan die ik gedaan heb. Je merkt dat VR-achtbanen weer op hun retour zijn maar ik vond deze erg leuk. Het is zoiets dat je echt even meegemaakt moet hebben.

Bij achtbaanfans staat Europa-Park bekend om haar drie grote achtbanen. Twee achtbanen daarvan hadden we al gedaan (Blue Fire & Wodan) maar Silver Star ontbrak nog op ons lijstje. Silver Star is een vreemde eend in de bijt. Het is een stalen HyperCoaster van 73 meter hoog gebouwd door Bolliger & Mabillard. Voordat deze achtbaan gebouwd werd had Mack Rides nog geen ervaringen met HyperCoasters. Tegenwoordig hebben ze het wel en zijn Silver Star en Wodan de enige twee achtbanen in het park die niet door Mack Rides zijn gebouwd. De achtbaan wordt gesponsord door Mercedes-Benz en dat was net iets te duidelijk zichtbaar in het station en de wachtrij. De wachtrij was 10 minuten dus gelukkig kregen we er niet al teveel van mee. De twee ritjes die ik gemaakt heb waren allebei op de achterste twee rijen. Je krijgt zo ontzettend veel airtime op deze achtbaan! Na elke heuvel krijg je er weer een. Aan het einde van mijn tweede rit was mijn T-shirt helemaal omhoog gekropen door de vele airtime momenten! Daarnaast is de achtbaan lekker soepel en verliest die amper zijn snelheid.

Elk groot attractiepark heeft tegenwoordig een attractie waarbij je het park van bovenaf kan bekijken. Zo ook Europa-Park. In het Franse themagedeelte tegenover de Eurosat CanCan coaster staat de Euro-Tower. De attractie is al sinds 1983 te vinden in het park maar heeft sinds 2015 een steampunk thema. Gelukkig was in de cabine airco aanwezig waardoor het niet heel warm was. Vanuit de attractie heb je mooi uitzicht op het park en kan je in de verte de bouw van Rulantica zien. Een prima attractie om even bij te komen en te genieten van het resort.

Aangezien ook op onze tweede dag in het Europa-Park Resort de hittegolf aanhield besloten we in een paar waterattracties te gaan. Deze attracties hadden als bijkomend nadeel ook de langste wachtrijen van de dag met 30 minuten. Als eerste besloten we om in Fjord Rafting te gaan. De wachtrij was dan wel lang maar hij liep heerlijk snel door. Intamin is de bouwer van deze attractie uit 1991. Aan het decor van de attractie werd nog gebouwd aangezien die toen verwoest is bij de grote brand in 2018. We zaten in een vol bootje en ik bleef redelijk droog tijdens de vaartocht. Dit was puur geluk aangezien andere in het bootje flinke golven over zich heen kregen.

Aangezien ik en sommige andere niet nat waren geworden in Fjord Rafting besloten we direct om in nog een waterattractie te gaan. Op niet zo hele grote afstand lag de Tiroler Wildwasserbahn. Op de derde rij werd ik veel natter in deze boomstamattractie dan in Fjord Rafting. De attractie bevat geen speciale elementen aangezien het ook al een redelijk oude baan is uit 1978.

Europa-Park was in 2014 het eerste attractiepark ter wereld die een Inverted Powered Coaster opende. Het was een prototype gebouwd door Mack Rides. De achtbaan kwam in een nieuw themagebied dat in het teken stond van de bioscoopfilm Arthur im Königreich der Minimoys. Dit themagebied liet mij denken aan een indoorpark van de Plopsa Group (Plopsa Indoor Coevorden) De achtbaan kreeg heel toepasselijk de naam Arthur. Tot op heden zijn er maar twee van deze type achtbanen gebouwd ter wereld. Tijdens de achtbaanrit krijg je verschillende darkride scenes te zien waarna de achtbaan versneld naar buiten gaat. Het is allemaal erg goed en mooi gedecoreerd en er zaten wat onverwachte airtime momenten in de baan. Maar ik vind het thema niet goed passen binnen Europa-Park.

Nadat we uit Arthur kwamen kregen we allemaal wel zin om wat te eten. We besloten om naar het Luxembourgplein te lopen. Hier kwamen we bij toeval Ed’s Party Parade tegen. Van tevoren werd aangekondigd dat de show iets kleiner zou zijn vanwege het warme weer. Desalniettemin vond ik het een erg leuke show om naar te kijken. We hadden verwacht dat we wel even in de rij zouden moeten staan voor ons avond eten maar er stond helemaal geen rij voor het restaurant waar we wilden eten. Voordat de vakantie naar Europa-Park zou beginnen was ik al heel nieuwsgierig naar het FoodLoop. FoodLoop is het eerste loopingrestaurant ter wereld. Je eten gaat alvorens het bij je tafel komt een speciale achtbaantrack over. Bij twee tafels gaat het eten zelfs door een looping heen! Normaal gesproken staat voor dit rollercoaster restaurant een lange rij maar nu konden we direct naar binnen gaan. Bij binnenkomst kregen we een pasje mee waar je de bestellingen op kon maken. Naderhand lever je de pas weer in en betaal je voor wat je gegeten hebt. Het systeem werkt doormiddel van een IPad die je rond de tafel kan schuiven. Hier bestel je het eten en even later komt het via de achtbaantrack naar je toe. Erg leuk en echt iets dat je eens geprobeerd moet hebben als je in Europa-Park bent. Helaas is ook in dit restaurant geen airco en was het hier heel warm. We hebben daarom kort en snel wat gegeten en zijn daarna snel het restaurant uitgelopen.

Een deel van de groep ging hierna het park uit om nogmaals in het zwembad van het hotel te liggen. Ik besloot daarintegen om in het park te blijven tot sluitingstijd. In dat korte half uurtje ben ik naar het themagebied Ierland gegaan waar verschillende kinderattracties staan. Hier stond onder andere nog een achtbaan die ik moest doen om mijn coasterbingo te halen. Ba-a-a-Express is waarschijnlijk de meest simpele achtbaan die ik ooit heb gedaan maar hij was wel grappig. Een privéritje op de achterste rij is nooit verkeerd, vooral niet als de achtbaan drie rondjes rijdt. Hierna ben ik nog in Dancing Dingie geweest. Dit was puur vanwege de hele goede soundtrack die hier draait van IMAscore en echt iets toevoegt aan de attractie. Toen ik uit Dancing Dingie kwam ben ik voor nog een rondje Voletarium geweest. Hierna was het park gesloten en ben ik met de EP-Express van station Alexanderplatz naar station Hotel Resort gegaan.

Aangezien de rest van de groep nog aan het zwemmen was had ik besloten om de pendelbus richting het nieuwe Krønasår – The Museum-Hotel te nemen. Bij parkopening- en sluiting rijdt de bus elke 15 minuten en daarnaast tot 00:30 elk half uur. De bus is in zijn geheel gratis. Krønasår ziet er prachtig uit van binnen en Rulantica schiet al goed op met de bouw. Je zit ongeveer 10 minuten in de pendelbus dus Rulantica en Krønasår liggen wel een eindje van het attractiepark vandaan. De pendelbus stopt bij hotel Krønasår, Bell Rock en El Andaluz. Toen ik weer terugkwam hebben we de dag afgesloten in de cocktailbar El Circo die bij hotel El Andaluz hoort. Deze bar had iets minder sfeer dan Buena Vista Club de dag ervoor had.

Op onze laatste dag hadden we ook weer de mogelijkheid voor een half uurtje eerder toegang tot het park. Ditmaal gingen we zonder te wachten in de Alpenexpress ‘’Enzian’’. Deze Powered coaster is de oudste achtbaan in het attractiepark. Deze achtbaan was leuker dan zijn soortgenoot in Heide-Park Resort. Alpenexpress kan je ook in VR beleven. Dit kost je €2,00 extra en ik heb het gedaan. Je stapt in de achtbaantrein en doet dan pas de VR-bril op. Het is dus een veel simpeler systeem dan bij de Eurosat Coastiality. Je hebt wel keuze uit zes verschillende VR-ervaringen en ik koos voor Alpenexpress Coastiality – Ed & Edda Der Minenexpress. Het was heel bizar dat je in de film over de kop gaat terwijl de echte achtbaan dit niet doet. Hebben ze heel goed kunnen nabootsen.

Naast Alpenexpress lag de Wiener Wellenflug. In vele attractieparken tref je zo een zweefmolen aan. Deze vond ik niet erg mooi gedecoreerd maar hij gaf wel een leuke rit weg. Voelde nog best wat krachten op deze attractie. Het zou blijken dat we op onze laatste dag veel kleine attracties zouden doen. Toen het park voor het gehele publiek geopend was hebben we de panoramabahn genomen naar van station Spanien naar station Rusland. Hier hebben we twee rondjes achter elkaar in Euro-Mir gemaakt en zijn daarna doorgegaan naar het themagebied England. In dit themagebied staat een wel heel bijzondere attractie. In de Arena of Football zit je in botsauto’s waarbij je aan het voetballen bent met een skippybal. Je hebt blauwe en rode botsauto’s die elk een voetbalteam voorstellen. Er zijn twee goals en door met je botsauto tegen de skippybal te botsen kan je scoren. Een ontzettend leuke toevoeging aan een klassieke attractie en daardoor heeft de attractie ook een erg hoge herhalingswaarde. We hadden namelijk drie rondjes achter elkaar in de attractie gedaan.

Op onze laatste dag moesten we nog steeds een paar achtbanen doen om een coasterbingo te krijgen. Er stond een kleine wachtrij van 5 minuten voor de Schweizer Bobbahn. Deze bobbaan gebouwd door Mack Rides in 1985. Toentertijd was deze attractie een prototype en dat kan je hedendaags merken. De achtbaan is vrij kort en stelt niet heel veel voor. Andere achtbanen van hetzelfde type die ik gedaan heb waren leuker. Gelukkig lagen hier niet ver vandaan de laatste twee achtbanen die we moesten doen. Ook deze laatste dag was het prachtig weer en gelukkig voor ons stond er niet zo een hele lange rij bij de waterachtbaan Poseidon. In de wachtrij zagen we mensen compleet doorweekt de attractie uitkomen, heerlijk met dit zonnige weer dachten wij. Helaas kregen wij op de tweede rij maar een paar spetters en werden we niet zo nat als we gehoopt hadden. De achtbaan zelf is wel leuk maar ik had meer nattigheid verwacht. Een beetje tegenvaller met dit warme weer.

Verstopt achter Poseidon ligt de familieachtbaan Pegasus YoungStar Coaster. Er werd gecommuniceerd dat de wachtrij 5 minuten zou zijn maar uiteindelijk hebben we een kwartier in de brandende zon staan wachten. Om de capaciteit te verbeteren werd er een tweede trein op de baan gezet. Ze namen hier als enige ruim de tijd voor. Tijdens de rit zelf stootte ik heel kort mijn knieën tegen het karretje dat voor mij was. Naast deze twee minpunten was het wel een erg vermakelijke baan die een goede instap kan zijn voor wat oudere kinderen onder de 120 centimeter.

Griekenland telt naast deze twee achtbanen ook nog een heus Madhouse. Iedereen kent dit type attractie wel als Villa Volta in de Efteling maar Europa-Park heeft hun eigen kleinere variant gemaakt genaamd Fluch der Kassandra. Er zit een groot achtergrondverhaal bij de attractie maar die kende ik niet omdat de voorshow niet heel goed in elkaar zat. Daarentegen vond ik de rit die de attractie gaf wel goed. Jammer is wel dat je een stukje in het pikkedonker doorbrengt waardoor je niks ziet.

Europa-Park heeft niet als enige veel achtbanen maar ook vele darkrides. We hadden er al een paar gedaan de afgelopen dagen maar er miste nog twee darkrides op ons lijstje. Een voordeel aan de darkrides van Europa-Park is dat er haast nooit een wachtrij staat. Dit was ook het geval bij de darkride Madame Freudenreich – Curiosités. Deze attractie is tegelijkertijd met zijn naastgelegen Eurosat onder handen genomen. Sinds 2018 heeft de attractie een compleet nieuw achtergrondverhaal en decoratie. Voor kinderen zal de attractie perfect zijn en zelf wij vonden hem vermakelijk. Aangezien we toch in het Franse themagedeelte waren hadden we direct ook een rondje gemaakt backseat in Silver Star.

Naast attracties biedt Europa-Park ook 23 uur aan shows per dag. We hebben tijdens onze drie dagen maar één show gezien en dat was TIMES TWO – The Acrobatic Show in het Globe Theatre. In het gebouw was het niet uit te houden met de warmte maar de show zelf was best wel leuk gemaakt. Hij was goed te begrijpen ook al werd het allemaal in het Duits gesproken. De acrobatische acts waren van goede kwaliteit en het publiek reageerde ook lekker enthousiast.

Europa-Park heeft twee monorails. Van de EP-Express hebben we meermaals gebruik gemaakt. Maar er rijdt ook nog een kleinere Monorail door het park. In het themagebied Luxemburg stapten we in de monorail en die bracht ons naar IJsland. Eigenlijk waren we al van plan het park uit te gaan maar we wilden nog graag één waterattractie doen. We besloten om als laatste in de splash battle Whale Adventures – Northern Lights te gaan. Normaal gesproken kom je echt doorweekt uit splash battles maar bij deze viel het helaas tegen. We hebben twee rondjes na elkaar gemaakt en waren nog steeds voor het grootste gedeelte droog. Daarom besloten we op het platform te staan waar de gasten in de attractie ons nat konden spuiten. Daar kregen we eindelijk de verkoeling die we zochten.

We waren van plan om na deze attractie het park uit te gaan. Toen we voor een laatste keer door het Russische themagebied liepen kwamen we langs een darkride die ons eerder nog niet was opgevallen. Geen wonder want Schlittenfahrt Schneeflöckchen is de meest foute darkride die je ooit kan tegenkomen. Ja mensen, hij is erger dan Hollywood Tour in Phantasialand. Echt ontiegelijk fout en daardoor leuk om eens gedaan te hebben, maar de volgende keer steek ik deze tijd liever in nog een rondje Euro-Mir.

We besloten om onze drie dagen af te sluiten met een laatste drankje in bar El Circo van hotel El Andaluz. Hierna hebben we nog genoten van een paar prachtige dagen Luxemburg en zijn we weer huiswaard gekeerd naar Nederland. Europa-Park zou hoog op ieder zijn attractiepark-bucketlist moeten staan. Het park is zo groot en gewoon heel erg goed dat ik iedereen aanraad om zeker een bezoekje te brengen aan het park.

0

Jelmer

Schrijver op LeisureXperience. Woont op kamers in Breda, 19 jaar oud en in het bezit van een Efteling en Slagharen abonnement. Doet de opleiding Leisure and Events Management aan de Breda University of Applied sciences. Werkt in de vakanties in het recreatieteam van vakantiepark RCN de Flaasbloem te Chaam.

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.