Vlakbij de plaats Norrköping ligt een van de grootste dierentuinen van Europa. Namelijk Kolmårdens Djurpark. Dit park is internationaal bekend vanwege de achtbaan Wildfire welke wij met een bezoek hebben mogen vereren.

Kolmårdens Djurpark is geopend in 1965 en is met 172 hectare de grootste dierentuin van Scandinavië. De dierentuin ligt naast Fjärd Bråviken welke in de ijstijd is ontstaan. Bijzonder aan dit park is dat het een dierentuin gecombineerd met pretparkattracties is.

Op 16 juni 2018 liepen we na sluitingstijd het park binnen. Speciaal voor ons had Kolmårdens Djurpark de spectaculaire hybride achtbaan Wildfire geopend. Wij kregen een uur lang de tijd om deze achtbaan te doen. Wildfire is gebouwd door Rocky Mountain Constructions en staat tegenwoordig bekend als een van de beste achtbanen ter wereld. Een hybride achtbaan is een houten achtbaan gecombineerd met staal. Hierdoor kun je inversies maken op een houten achtbaan. Tot op heden is Wildfire de enige Rocky Mountain Construction achtbaan in Europa.

Wereldwijd staat Wildfire bekend als een extreem goede achtbaan. De lay-out en soepelheid van deze achtbaan is ongekend goed en hij is op een prachtige locatie gebouwd. Wildfire heeft mijn verwachtingen meer dan waargemaakt en we hebben dan ook verschillende ritjes op deze achtbaan gedaan. Na mijn zevende ritje vond ik het wel genoeg. Wildfire is zo krachtig dat ik niet meer rondjes aan kon. Het gevoel dat ik toen had heb ik op nog geen een andere achtbaan gehad.

Nadat het uurtje exclusieve ride time was afgelopen mochten we backstage kijken in de remise van Wildfire. Erg leuk en een unieke ervaring om mee te maken. Na de backstage tour zijn we naar het hotel Vildmarkshotellet toegelopen. Vanaf dit hotel heb je prachtig uitzicht op de Fjärd Bråviken. In het hotel hadden we een all-you-can-eat buffet gegeten. Na het eten reden we met de bus weer terug naar Linköping waar we logeerden.

Nadat we heerlijk geslapen hadden in ons hotel moesten we vroeg uitchecken en zaten we om 08:00 in de bus opweg naar Kolmårdens Djurpark. Bij aankomst kregen we te horen dat het park een half uur eerder voor ons open ging zodat we nogmaals een ritje in Wildfire mochten maken.

Na dit half uur hadden we drie uur vrije tijd om in het park te besteden. Binnen die tijd zouden we niet het hele park kunnen zien. We namen een Coca-Cola Cherry Vanille bij een cola shop tegenover Wildfire en daarna zijn we het wildpark ingelopen.

We begonnen onze wandeltocht bij Tiger World. Dit grote en mooie verblijf is het huis van de Siberische Tijger. Tijdens onze eerste wandeling door dit themagebied was er nog geen tijger te zien maar toen we later op de dag terugkwamen hebben we ze uiteindelijk kunnen vinden. Bij de overkant van de tijgers zaten Aziatische wilde honden die nog heerlijk aan het slapen waren.

Na Tiger World loop je zo over in het themagebied Asian. Hier zijn we maar langs één verblijf gelopen omdat we anders in tijdnood kwamen. Dit was het verblijf van de Sneeuwpanter. We hebben er drie kunnen zien. Het verblijf zag er erg goed en natuurlijk uit.

Nadat we de sneeuwpanter voorbij waren gelopen kwamen we aan in de grotere ecodisplays. Het eerste ecodisplay heette South America en bevatte wat kleine dieren zoals een Laaglandtapir. Het tweede ecodisplay was The Dessert en hier stonden onder andere Kamelen en een Jak. De dieren waren goed te zien in de verblijven en het zag er goed verzorgd uit.

Tegenover The Dessert was het themagebied Colosseum. Hier zijn we niet doorheen gelopen maar vanaf de zijkant kon je het dierenverblijf van de Aziatische Olifant bekijken. Wij hadden geluk want de olifant stond precies aan onze kant waardoor we het konden aanschouwen.

De laatste twee ecodisplays die wij aandeden waren The Savannah en The Great Ape House. Op de savanne waren onder andere Zebra’s en Neushoorns te vinden. De Savannah vond ik het mooiste ecodisplay. Het was erg groot opgezet en er stonden leuke dieren in.

Toen we een rondje door het wildpark hadden gelopen gingen we de Safari in. Safari is een kabelbaan gebouwd boven verschillende dierenverblijven. Tot aan 2011 lag hier een autosafari maar die hebben ze vervangen voor een uniekere beleving. In de kabelbaan kreeg je een Engelstalige audiotour die je vertelde over de verblijven waar je overheen ging. Een erg leerzame en originele attractie. Je kwam door verblijven van: Netgiraffes, Bruine Beren, Grévyzebra’s en Afrikaanse Leeuwen. Vanuit de kabelbaan heb je ook prachtig uitzicht op Wildfire en Fjärd Bråviken. Toen we uit Safari stapten hing er regen in de lucht. Vlak voordat het echt losbarstte gingen we Delfinexpressen in. Delfinexpressen is een Vekoma Junior Coaster gebouwd in 2009. De achtbaan heeft exact dezelfde lay-out als Mine Train in Attractiepark Slagharen.

Toen we Delfinexpressen uitstapten begon het hard te regenen en gingen we in een overdekte zitmogelijkheid avondeten. Nadat het eten op was liepen we terug naar Wildfire waar de rest van de groep stond en hebben we in de regen een laatste ritje in Wildfire gemaakt. Na dit afscheidsritje was het tijd om Kolmårdens Djurpark te verlaten. Als je het hele park wilt bezoeken zou ik twee dagen aanraden. Het park is zo ontiegelijk groot dat je aan een dag niet genoeg hebt.

0

Jelmer

Schrijver op LeisureXperience. Woont op kamers in Breda, 19 jaar oud en in het bezit van een Efteling en Slagharen abonnement. Doet de opleiding Leisure and Events Management aan de Breda University of Applied sciences. Werkt in de vakanties in het recreatieteam van vakantiepark RCN de Flaasbloem te Chaam.

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.