Midden in de hoofdstad van Zweden ligt een attractiepark genaamd Tivoli Gröna Lund. Dit attractiepark heeft een paar bizarre attracties staan en deze gingen wij ontdekken.

Tivoli Gröna Lund ligt op het één na grootste eiland van Stockholm genaamd Djurgården. Het attractiepark is het beste te bereiken met de tram of de veerboot. Het attractiepark is geopend in 1883 en trekt per jaar ongeveer 1.5 miljoen bezoekers. Tivoli Gröna Lund staat bekend als een compact park waar alles dicht op elkaar gebouwd is. Daarnaast zijn er verschillende optredens van bekende bands in het park geweest. Zo hebben ABBA en Bob Marley er al eens opgetreden.

In de middag van 17 juni ’18 kwamen we na een uurtje rijden aan in een regenachtig Stockholm. Rond 17:00 staan we voor de ingang van Tivoli Gröna Lund en krijgen we allemaal een VIP-polsbandje waarmee we onbeperkt in de attracties mochten. We hadden tot 20:00 vrij parkbezoek en daarna moesten we bij de ingang van Jetline verzamelen voor een verassing na sluitingstijd van het park.

Tijdens ons bezoek was het regenachtig en druk in het park. Toevallig liepen we net langs Lustiga Huset. Dit funhouse stamt oorspronkelijk uit 1917 maar is in 1985 verwoest door een brand. Daarna is de attractie weer opnieuw opgebouwd. Lustiga Huset is het voorbeeld geweest voor vele Funhouses zoals we die nu in andere attractieparken en kermissen vinden. Dit funhouse was het meest vreemde funhouse dat ik ooit had beleefd. Je kan aan alles merken dat het een nostalgische attractie is en dat Gröna Lund er veel waarde aan hecht. Aparte beleving maar ook best gaaf.

Het regende nog steeds toen we het Lustiga Huset uitkwamen dus besloten we een andere overdekte attractie op te zoeken. Vanwege de compactheid van dit park hoefden we niet ver te lopen. We stapten in Radiobilarna, de botsauto’s van Tivoli Gröna Lund. In Zweden zijn ze niet gewend om hard te botsen want de attractie moest stil gelegd worden omdat wij als Nederlanders te hard aan het botsen waren.

Toen we uit Radiobilarna kwamen was het gestopt met regenen en werd het tijd voor een buitenattractie. We waren net bij een attractiesoort die ik nog niet eerder gezien of gedaan had. We stonden namelijk voor een Flying Carpet gebouwd door Zierer in 1983. Flygande Mattan is een heftigere attractie dan dat je zou denken op het eerste gezicht. We hadden een privéritje met erg veel G-krachten en airtime. Nadat we Flygande Mattan uitkwamen moesten we allemaal even bijkomen van de heftige rit.

Na Flygande Matten besloten we in de Gerstlauer Bobsled coaster Vilda Musen te gaan. Vilda Musen is gebouwd in 2003 en heeft een leuke lay-out. Onderweg doorkruis je Jetline erg vaak waardoor je leuke interactie hebt.

Rond 18:00 haalden we een pizza bij een restaurant in het park. Dit restaurant lag vlakbij de achtbaan Kvasten die we na het eten gingen doen. Kvasten is gebouwd door Vekoma in 2007. Het is een Suspended Family Coaster en dat betekend dat deze achtbaan het nieuwe baan lay-out van Vekoma heeft. Hierdoor is Kvasten ontzettend soepel en dat had ik niet verwacht. Daardoor vond ik dit een erg leuke achtbaan om te doen.

Na 20:00 was Tivoli Gröna Lund gesloten en moesten we verzamelen bij de ingang van Jetline. We kregen namelijk een uur lang exclusieve ride time op deze klassieke achtbaan. Jetline is gebouwd door Zierer en Anton Schwarzkopf in 1988. Jetline is een echte klassieke achtbaan met een grote nostalgische waarde. Mijn eerste rit was backseat en daardoor haalde ik het maximale uit de baan. Het is een vrij lange en leuke lay-out waarbij je verschillende attracties doorkruist.

Na de eerste twee ritjes kregen we de kans aangeboden om een breaktest mee te maken. Tijdens een breaktest testen ze de remmen die op verschillende punten halverwege de baan zitten. Ze zetten hier dan een rijdende achtbaantrein stil en controleren of dat goed gaat. Normaal maak je dit als enige mee als de achtbaan geëvacueerd moet worden maar wij konden het zo meemaken. Officieel horen ze dit met testdummies te doen maar speciaal voor ons hadden ze de testdummies weggelaten en mochten wij het ervaren. Jetline heeft een lange lay-out en daardoor verschillende blockbreaks. Tijdens verschillende ritjes zouden ze spontaan zo een test inwerking zetten. Je wist dus niet van tevoren of je het mee zou maken en zo ja wanneer. Daardoor was het toch elke keer weer een verrassing. In totaal heb ik 10 ritjes gedaan op Jetline waarvan en twee met de breaktest waren.

Toen het eerste half uur erop zat ging ook Twister voor ons open. Helaas begon het op dat moment erg hard te regenen. Twister is de houten achtbaan van Tivoli Gröna Lund gebouwd door de Gravitykraft Group in 2011. De Gravitykraft Group heeft een goede prestatie geleverd door een houten achtbaan te kunnen bouwen op zo een kleine oppervlakte. Niet de gehele baan is van hout want de ondersteuningen zijn van ijzer maar je rijdt op een houten rails. Twister ligt prachtig langs het water en heeft een kleine en krachtige lay-out. Toen we net aan het tweede rondje wouden beginnen hoorden we in de verte een klap onweer dus mochten we het station niet verlaten. Na een kwartier wachten hebben we alsnog ons tweede rondje gemaakt alvorens de achtbaan sloot vanwege de weersomstandigheden. Na het tweede rondje Twister zijn we met de metro teruggegaan naar ons hotel in Stockholm en zijn we wezen slapen.

De volgende dag begonnen we voor openingstijd van het park met een historische rondleiding door Tivoli Gröna Lund. De rondleiding eindigde bij Ikaros. Op Ikaros kregen we één uur exclusieve ride time. Ikaros is een Sky Jump gebouwd door Intamin in 2017. Tot op het moment van schrijven zijn er nog maar twee Sky Jump attracties gebouwd op de wereld. Een Sky Jump is een vrijeval maar als je boven bent kantelen de stoelen naar voren zodat je met je gezicht recht naar beneden kijkt. Op die manier val je ook naar beneden en aan het einde kantelen de stoelen pas weer naar hun oorspronkelijke positie. Dit klinkt enger dan dat het is want het valt best wel mee. In totaal heb ik vier ritjes op Ikaros gedaan omdat ik het een leuke attractie vond.

Als laatste attractie in Tivoli Gröna Lund kregen we een half uur exclusieve toegang tot Insane. Naar deze attractie was ik het meest nieuwsgierig van het park. Insane is een ZacSpin Coaster gebouwd door Intamin in 2009. Het is een bizarre achtbaan met een kleine footprint. De karretjes zitten naast de rails en kunnen op zwaartekracht roteren. Tijdens mijn eerste en enige ritje op deze achtbaan zaten er 2 mensen aan de voorkant van het karretje en 1 persoon aan de achterkant. Hierdoor was het evenwicht niet goed verdeelt en gingen we al direct schuin hangen. Toen de achtbaan boven was begonnen we al vreselijk rond te draaien omdat het evenwicht niet klopte. Hierdoor was dit zo een bizarre en geen fijne achtbaan ervaring. Je hebt namelijk helemaal geen controle en daardoor ga je alle kanten uit. Mijn benen vlogen bij de laatste inversie in een hele rare positie waar ik de rest van de dag nog last van heb gehad.

Nadat we terugkwamen in het station zeiden de medewerkers dat een karretje zo ook niet verdeeld had mogen worden. Normaal controleren zij wel goed, maar doordat nu het karretje niet meer te controleren was, werd het een hele heftige ervaring. Hierdoor ben ik geen fan van deze achtbaan. Het gebeurt niet snel dat ik nee zeg tegen een achtbaan maar aan deze had ik aan één ritje wel genoeg.

Nadat het park was opengegaan hadden we de keuze of we in het park wouden blijven of dat we Stockholm in zouden gaan. Wij besloten voor het laatste en verlieten het park. Op de terugweg namen we de veerboot vanwaar je een prachtig uitzicht had op de skyline van Tivoli Gröna Lund. 

0

Jelmer

Schrijver op LeisureXperience. Woont op kamers in Breda, 19 jaar oud en in het bezit van een Efteling en Slagharen abonnement. Doet de opleiding Leisure and Events Management aan de Breda University of Applied sciences. Werkt in de vakanties in het recreatieteam van vakantiepark RCN de Flaasbloem te Chaam.

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.