Een van de bekendste Nederlandse attractieparken heeft recent een nieuwe spectaculaire achtbaan geopend gebouwd door RMC. Door deze achtbaan zet Walibi Holland zichzelf weer op de kaart. Reden genoeg voor een bezoekje aan dit park.

Walibi Holland kent een onrustige geschiedenis. Het park opende in 1971 als een educatief park genaamd de Flevohof. In 1991 ging het park failliet en werd het overgenomen door de Walibi Group. Sindsdien heette het park Walibi Flevo. In 1998 werd de Walibi Group op zijn beurt weer overgenomen door de Six Flags Group en daarop werd Walibi Flevo verrandert in Six Flags Holland. Tijdens de Walibi Flevo en Six Flags Holland periode zijn de meeste attracties gebouwd. De parken van Six Flags in Europa deden het niet zo goed als gehoopt dus in 2004 verkocht Six Flags al zijn parken aan Palamon Capital Partners die de parken bundelde onder de naam StarParks. In deze periode werd de naam van het park Walibi World. In 2006 kwam het park in handen van de Compagne des Alpes en die besloten in 2011 het park Walibi Holland te noemen. De naam die het park tot op heden nog draagt.

Afgelopen jaar ontving Walibi Holland 838.000 bezoekers. Het park is 40 hectare groot en heeft naast het attractiepark nog een bungalowpark en een groot festivalterein. Walibi Holland staat vooral bekend als een sensationeel park voor tieners en jongvolwassene en de Halloween Fright Nights.

Op 20 juli 2019 organiseerde themepark.nl een meeting naar Walibi Holland. Voor de meeting moesten we al om 09:00 verzamelen voor de ingang van Walibi Holland. Nadat alles aan ons was uitgedeeld gingen we het park in. Voor openingstijd van het park kregen we drie kwartier exclusieve ride time (ERT) op Lost Gravity. Met Lost Gravity had Walibi Holland een wereldprimeur te pakken. Het was namelijk de eerste Big Dipper achtbaan gebouwd door Mack Rides ter wereld. Lost Gravity is redelijk jong aangezien de achtbaan geopend is in 2016. Tijdens de ERT hebben we drie ritjes kunnen maken. Bijzonder aan de achtbaantrein van Lost Gravity is dat de buitenste twee stoeltjes geen vloer onder ze hebben en ze ook niet onder de achtbaantrack zitten. Het eerste ritje was voor mij rechtsvoor. Dit betekende dat ik geen vloer onder me had. Het tweede ritje was ook voorraan maar dan in het midden. Het laatste ritje dat ik tijdens de ERT heb kunnen doen was achterin en dan ook in het midden. Uit eigen ervaring zou ik een buitenste stoeltje nemen voorraan. Het is een erg leuke achtbaan met veel hangtime (het moment dat je veel in de beugel van je stoeltje hangt). Achterin schudt die wat meer maar voorraan is die wel soepel.

Maar we kwamen niet voor Lost Gravity naar het park, we kwamen voor Untamed! Na de drie kwartier ERT op Lost Gravity mochten we als eerste gasten van het park een ritje maken op Untamed. Op de locatie van Untamed stond eerst de houten achtbaan Robin Hood. Robin Hood is door Rocky Mountain Construction omgebouwd tot een hybride achtbaan. Het is de tweede RMC-achtbaan in Europa (de andere is Wildfire die ik ook al bezocht had). Voor het eerste ritje hadden we iets langer gewacht zodat we op de eerste rij kon plaats nemen. Untamed is by far de beste achtbaan van Nederland. Zo vroeg in de ochtend was de achtbaan nog niet warmgelopen maar ik was al omvergeblazen. Walibi Holland heeft hier echt een hele goede achtbaan neergezet die in de top achtbanen van Europa thuishoort. Gelukkig hadden we na sluitingstijd van het park nog een uur lang ERT op Untamed.

In Walibi Holland staan vele spectaculaire achtbanen. Goliath is er ook zo een. Tot op heden is Goliath de hoogste en langste achtbaan van de BeNeLux. Goliath is gebouwd door Intamin in 2002 en is het type MegaCoaster. De achtbaan is 46,8 meter hoog en daarmee ook een van de blikvangers van het park. Toen we aankwamen bij Goliath stond er totaal geen wachtrij dus we konden zo instappen in deze geweldige achtbaan. Voor het eerste ritje zaten we in het midden van de trein aangezien die plekken nog over waren. Na het eerste ritje stapten we direct weer de wachtrij in voor een tweede ritje. Het begon alleen wel zachtjes te regenen toen we het station inliepen. De tweede rij was nog beschikbaar en daar namen we dan ook plaats. Toen de trein de lifthil op ging begon het plots te stortregenen. Als er een ding niet leuk is in een achtbaan is het regen. De hele rit hebben we niks van de baan gezien aangezien ik de cappuchion van mijn jas over mijn hoofd hield en de persoon waarmee ik was had geen cappuchion dus die hield de hele rit zijn handen voor zijn gezicht. Een erg pijnlijke achtbaanrit en na ons ging de achtbaan ook dicht vanwege het weer.

Na 6 achtbaanritjes binnen een uur krijgt je lichaam veel te verduren. Daarom besloten we een rustige attractie op te zoeken om even bij te komen. We kwamen terrecht bij het reuzenrad La Grande Roue. Dit reuzenrad is mooi centraal gelegen in het park en bied mooi uitzicht. We hebben hier twee rondjes achter elkaar in gemaakt en hebben tussendoor ook nog een erg leuk praatje gemaakt met de operator van de attractie.

Het was weer een klein beetje droog geworden in het park en we besloten om nog een rondje op Untamed te gaan. Er stond namelijk maar een wachtrij van 6 minuten. Voor het tweede ritje op Untamed gingen we op de laatste rij zitten. Helaas hadden we hier hetzelfde als op Goliath. Op de lifthill begon het te stortregenen dus we hebben hier ook niet veel van de baan gezien. In plaats daarvan waren we bezig ons gezicht te bedekken tegen de regen. Toen we uit Untamed stapten zagen we een bliksemslicht boven het park en direct daarop sloten alle achtbanen van het park. Aangezien Walibi Holland voornamelijk bestaat uit hoge buitenattracties konden we nergens meer in. Samen met alle andere bezoekers besloten we massaal om naar de overdekte horecalocaties te gaan. We kwamen uiteindelijk terrecht bij Club W.A.B. waar we een uur hebben gewacht tot het noodweer ging liggen. Hier hebben we ook nog wat andere mensen van de meeting gesproken en hebben we met een setje kaarten gepest.

Toen het noodweer was gaan liggen gingen alle attracties ook weer open. Wonderbaarlijk genoeg klaarde het weer op. We werden de rest van de dag getrakteerd op blauwe lucht en de zon.

Naast Club W.A.B. ligt de boomerang achtbaan Speed of Sound gebouwd door Vekoma. Bij een boomerang achtbaan ga je de rails vooruit en achteruit over. In de baan zitten drie inversies. Dit betekent dat je zes keer over de kop gaat. Speed of Sound kent ook een bewogen geschiedenis. De achtbaan werd geopend in 2000 onder de naam La Via Volta. In 2007 sloot de achtbaan en dat bleef die tot 2011. Toen werd de attractie weer opnieuw in gebruik genomen met nieuwe theming, nieuwe treinen en een ander kleurenschema. Sindsdien heet de achtbaan Speed of Sound. Volgens vele mensen is het de beste boomerang achtbaan ter wereld vanwege de theming en de onboard muziek. Speed of Sound is de enige boomerang achtbaan die ik gedaan heb ik ik vond hem wel erg vermakelijk. De muziekkeuze bij deze achtbaan past perfect!

De andere achtbaan van Vekoma in het park is Xpress: Platform 13. Deze achtbaan heeft een goed en mooi gedecoreerde wachtrij. Je stapt een verlaten metrostation in waar een spooktrein op je wacht bij platform 13. In het begin van de wachtrij sta je te wachten in het metrostation. Daarna word je in groepjes de metro ingestuurd. Hier kom je oog in oog te staan met een trein die met grote koplampen op je schijnt. Hierna neem je plaatst in de achtbaantrein en word je met 90 km/h gelanceerd. In de achtbaan ga je 3 inversies door. Het thema van de achtbaan was niet altijd een verlaten metrostation. De achtbaan opende onder de naam Superman The Ride. Toen Six Flags Holland weer werd teruggevormd naar Walibi werd het thema veranderd naar Xpress. In 2014 kreeg de achtbaan zijn huidige naam en thema. De layout is leuk tot halverwege de baan. Dan is het meer dat de achtbaantrein doorrijdt naar het station en geen bijzondere elementen heeft. De layout is identiek aan de Rock ‘n’ Rollercoaster die in het Walt Disney Studio Park staat in Parijs. Enig verschil is dat Xpress: Platform 13 in de buitenlucht is en Rock ‘n’ Rollercoaster overdekt is.

Eigenlijk zijn we in Walibi Holland heel veel in achtbanen gegaan en hebben we de rest van de attracties links laten liggen. Toen het weer was opgeklaard hebben we dus een rondje gemaakt in Speed Of Sound en Xpress: Platform 13 zoals hierboven staat. Hierna hebben we nog een rondje backseat gedaan in Goliath. Het was inmiddels als halverwege de dag dus we gingen heerlijk over de baan met lekker veel airtime. Na Goliath backseat gingen we voor de herkansing backseat op Untamed. Man wat geweldig! Untamed is sowieso een backseat achtbaan. Hoevaak en hoeveel airtime je op die achtbaan beleefd is belachelijk veel! Heerlijk!

Aangezien het toch heerlijk weer bleef waagden we het erop een waterattractie te doen. Er stond geen rij voor Crazy River dus hier gingen we in. We hadden met z’n tweeën een privebootje. Ik zat in het midden voorraan en vond het een erg leuke boomstamattractie. Je werd er genoeg nat in om het als verkoelend te ervaren en je kwam er ook niet doorweekt uit. Daarnaast is de kleine airtime heuvel op de laatste drop erg leuk.

Een bijzondere attractie waar niet veel over bekend is heet Neurogen. Deze attractie zit in hetzelfde gebouw als waar The Clinic ook zat bij de Halloween Fright Nights. Het bijzondere aan de attractie is dat het een 18+ grens heeft. De rij was een kwartier maar alle mensen voor mij waren onder de 18 dus ik kon zo naar binnen. In de attractie onderga je een behandeling om je breincapaciteit te vergroten. Doormiddel van een VR-bril kom je per ongeluk in iemand anders zijn herinnering terecht. Je slikt een verkeerde pil op een feestje en uiteindelijk beland je in het ziekenhuis door een auto-ongeluk die je meemaakt. De film is afgelopen als je twee reanimatie schokken krijgt toegediend. Tijdens de VR-beleving zit je op een stoel die synchroon meebeweegt met de film en worden al je zintuigen geprikkeld. Een bijzondere attractie om eens gedaan te hebben maar ik laat het bij deze ene keer.

Tijdens ons bezoek was er iemand bezig met een uitdaging om twee dagen lang zoveel mogelijk in de achtbaan Condor te zitten. Condor was een prototype SLC van Vekoma en na deze achtbaan volgden vele andere verspreid over de wereld. Aangezien Condor de eerste in zijn soort was is het ook direct een van de ruwste. Ik wilde de achtbaan een kans geven om te ervaren of de verhalen rondom de achtbaan ook waar bleken te zijn. Helaas bleek dit inderdaad het geval te zijn. Ook al ziet Condor er indrukwekkend uit wil ik je de tip geven er vooral niet in te gaan. De achtbaan deelt op de meest bijzondere plekken ruwe tikken uit waar je oren nog uren later last van hebben.

Nog net voor het avondeten stond er totaal geen wachtrij bij Untamed dus hebben we twee rondjes na elkaar gemaakt in het midden van de trein. De achtbaan is aan het einde van de dag veel heftiger dan aan het begin. Bij de meeting zat het avondeten inbegrepen bij het BizzNizz Center. Na het avondeten begon de ERT op Untamed na sluitingstijd. Door een miscommunicatie bij de technische dienst reed Untamed maar met 1 treintje. Hierdoor hadden we maar twee rondjes kunnen doen in Untamed totdat we het park moesten verlaten. Walibi Holland is een park waar veel potentie in zit maar die op veel vlakken de plank nog misslaat. Het is jammer dat Walibi Holland geen overdekte attracties heeft. Persoonlijk miste ik een echt familiale attractie en een darkride. Voor achtbaanseekers bieden ze wel genoeg ook al zie ik de Condor graag vervangen worden. Met Untamed hebben ze zichzelf weer op de internationale kaart gezet. Hopelijk biedt dit hoop voor de toekomst van het park. Want ja als je een RMC-achtbaan in je park hebt staan dan gung ik je de bezoekers ook wel.

First drop van Untamed
0

Jelmer

Schrijver op LeisureXperience. Woont op kamers in Breda, 19 jaar oud en in het bezit van een Efteling en Slagharen abonnement. Doet de opleiding Leisure and Events Management aan de Breda University of Applied sciences. Werkt in de vakanties in het recreatieteam van vakantiepark RCN de Flaasbloem te Chaam.

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.