Niemand zou zeggen dat het een straf is om met school op excursie te gaan naar de Costa Brava in Spanje. Vooral niet als we ons drie uur mogen vermaken in een groot waterpark in de openlucht van 140.000 vierkante meter.

Water World Lloret de Mar is geopend in 1985 en ligt vlak naast de badplaats Lloret de Mar. Het park is aan de voet van een berg gebouwd en daardoor zijn er veel steile stukken die je moet bewandelen wil je bij de glijbanen komen. Het park is, als het gaat om oppervlakte, de grootste van Europa met 140.000 m². In totaal staan er in het park 13 verschillende soorten glijbanen.

We kwamen rond 14:00 aan bij de ingang van het park. We hadden tot 17:30 de tijd om dit park te bezoeken. Beneden bij de ingang van het park bevonden zich de kleedruimtes en de kluisjes. Voor de kluisjes had je de keuze of je een groot of een klein kluisje wilde. Je betaalde voor het kluisje €3,00 borg. Dit konden we later terugkrijgen in contant geld of in de vorm van een gratis shirt met het logo van het park erop. Een tip die je van mij krijgt: zorg dat je van tevoren al omgekleed bent. In de kleedruimtes zijn geen aparte hokken waar je privacy hebt om je te kleden. Het is een grote omkleedruimte met een paar hokjes waar geen deur voor zit. Gelukkig hielden wij omstebeurten de wacht voor elkaar maar ik kan begrijpen dat mensen dit als niet prettig ervaren.

We begonnen de dag met een behoorlijke klim naar boven. Achter in het park staan alle waterglijbanen. Dit heeft er alles mee te maken dat ze een natuurlijke helling hebben zodat er geen hele grote stellages onder de glijbanen hoeven. Tijdens onze klim liepen we langs een 25 meter zwembad (Piscina d’Onades)  waar een golfslagmachine in zat. Hier hebben we verder geen gebruik van gemaakt.

De eerste glijbaan die we gingen doen was de Water Mountain. In deze waterglijbaan zaten we in een tweepersoonsbootje en gingen we het bijzondere parcour af. Tijdens de glijtocht ga je naar beneden, maar ook omhoog! Tijdens de momenten dat je omhooggaat spuit het water je bootje omhoog. Dit zorgt ervoor dat je hele plenzen water over je rug krijgt. Aangezien het de eerste glijbaan was die we die dag deden, waren we nog droog en het water was behoorlijk koud. Een erg leuke, koude maar bovenal coole ervaring om gedaan te hebben. We wilden meerdere ritjes op deze waterglijbaan maken maar helaas lag die na ons bezoek meermaals in storing.

Verweven door Water Mountain lag nog een unieke glijbaan. De Rafting River was een glijbaan waar je in een rond bootje voor vier personen van af kon gaan. Een groot gedeelte gebeurde in het donker dus kon je niet zien welke richting je uit ging. Daarnaast zaten er twee watervallen in de glijbaan waar je helemaal nat van werd. Wij wisten dit niet dus schrokken ons een ongeluk toen we ze zagen. Een erg leuke toevoeging.

Nadat we nog twee rondjes op Rafting River gedaan hadden liepen we naar het hoogste stuk van het park. Hier lagen nog verschillende glijbanen waarvandaan je een prachtig uitzicht had over het park. De eerste waterglijbaan in deze hoek van het park was een racer genaamd Speed Slide. Je kan met zes personen tegelijkertijd van deze glijbaan die gebouwd is door AquaKita. Je pakt een rubberen matje en gaat met matje en al van de glijbaan af. Een cool effect is dat je met je hoofd als eerste gaat dus je glijdt op je buik. Houd er rekening mee dat je de eerste twee seconden nog wat kan zien maar dat er daarna zoveel water in je gezicht komt dat je niks meer kan zien of geen adem meer kan halen.

De twee glijbanen die naast Speed Slide lagen waren de Hurricanes glijbanen. Ook deze twee glijbanen zijn gebouwd door AquaKita. Het zijn twee identieke overdekte glijbanen waarin je een vrije val maakt terwijl je op een rubberen bootje zit. Op deze glijbanen krijg je echt een goed airtime moment en voel je gewoon dat het bootje van de track loskomt. Het zijn echt bizarre en rare glijbanen. Maar wel ontzettend leuk. Gelukkig konden we ze nog vaker doen tijdens ons bezoek.

Vanuit onze ooghoeken zagen we de hele tijd twee glijbanen die onze aandacht trokken. Nadat we de Hurricanes uitgegleden waren besloten we voorlopig om dit stukje voor het park als gezien te beschouwen en gingen we naar twee trechter glijbanen die allebei de naam Storm dragen. Helaas was maar een van de twee glijbanen geopend. Hier stond helemaal niemand in de rij dus konden we zo gaan glijden. Er is eerst een heel lang stuk waarin je een behoorlijke snelheid ontwikkeld. Daarna kom je in een pijnlijke trechter en die probeert je rug te breken. In het midden van deze trechter bevindt zich een gat waardoor je in het opvangbassin onder de glijbaan plonst. Na deze glijbaan zijn was mijn rug nog zeker 5 minuten pijnlijk rood. Eens en nooit meer deze glijbaan, het was een echte rug breker.

Jammer genoeg bleek de tweede baan van Storm niet de enige die gesloten was. Het park had nog een tweede vergelijkbare glijbaan zoals Water Mountain maar die was ook gesloten. Dit betekende dat er aan deze kant van het park niks bijzonders was voor ons dus besloten we weer terug te gaan. Storm lag boven op de berg en we besloten wat af te dalen aangezien daar ook vele glijbanen lagen die we nog wilden proberen.

Grappig genoeg was het eerstvolgende waar we in gingen niet een glijbaan. We besloten om in Riu Salvatge te gaan. Deze waterattractie was een kruising tussen een grote waterglijbaan en een wildwaterbaan. Er waren telkens kleine stukjes glijbaan die uitkwamen in rustpunten. Zo ging je de attractie door. Het is geen highlight maar het was wel heerlijk ontspannend voor de zere rug.

Aangezien het park op een berg is gebouwd zijn er verschillende glijbanen die geen constructie nodig hebben. Een daarvan was Water Piste. Deze glijbaan is gewoon op de berg gelegd en zo glij je redelijk snel naar beneden. Je kan met meerdere personen tegelijk van deze glijbaan af en je kan alle kanten op tollen bij deze glijbaan. Een klein beetje ruw maar wel leuk.

Naast alle bijzondere glijbanen heeft het park ook gewoon drie standaard glijbanen. Dit zijn de Water Gegant, Water Rapid en de Water Petit. Alle drie de glijbanen beginnen vanaf verschillende hoogtes maar ze hebben allemaal hetzelfde opvangbassin. Bijzonder was dat ik het snelste ging op de kleinste glijbaan, Water Petit. Alle drie de glijbanen verranderen vaak van richting en dat maakte ze wel leuk.

Wij dachten dat er geen waterglijbaan zou zijn die pijnlijker was dan Storm. Helaas hadden we dit mis. Toen we in de wachtrij stonden voor de Kamikaces glijbanen hoorden we al dat die niet zo fijn was. Wij lieten ons als enige niet tegenhouden en hebben de glijbanen getrotseerd. De verhalen bleken helaas al te goed waar te zijn, wat een pijnlijke glijbanen waren dit. Gewoon niet fijn om te doen. Eigenlijk waren het twee banen maar ik heb er maar eentje gedaan omdat ik niet wilde weten hoe zeer de andere zou doen.

De beste glijbaan had ik voor het laatst bewaard. Dit kwam omdat niemand met me mee wilde in deze heftige glijbaan. Uiteindelijk had ik iemand gevonden die wel wilde. Hoog boven het park torent de Speed Furious uit. In deze Kamikaze glijbaan ga je op een luik staan die onder je wegvalt waardoor je loodrecht de glijbaan in gaat. Speed Furious is ook gebouwd door AquaKita in 2013 en is maar liefst 40 meter hoog. Als je in de cabine staat op zo een grote hoogte wachtend totdat het luik naar beneden gaat dan is dat behoorlijk angstig. Je hebt wel een prachtig uitzicht boven op de berg en boven de bomen uit. Eenmaal beneden gierde de adrenaline door mijn lichaam omdat het zo een vette ervaring was. Heerlijk om te doen!

Na deze glijbaan was het tijd om het park te verlaten. Wij reden weer terug naar ons hotel in Blanes en hebben daar heerlijk genoten van ons bezoek aan dit park. Dit park raad ik als enige aan als je toch in de omgeving bent. Persoonlijk zou ik niet speciaal voor dit park naar Spanje gaan. Maar als je in de buurt bent is het een leuk park om te bezoeken.

0
Categorieën: SpanjeWaterpark

Jelmer

Schrijver op LeisureXperience. Woont op kamers in Breda, 19 jaar oud en in het bezit van een Efteling en Slagharen abonnement. Doet de opleiding Leisure and Events Management aan de Breda University of Applied sciences. Werkt in de vakanties in het recreatieteam van vakantiepark RCN de Flaasbloem te Chaam.

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.